La gala València Dansa Som Art celebrarà la cinquena edició el pròxim 22 de setembre amb un cartell espectacular. Amb la direcció de l’Associació de Dansa i Art del Mediterrani (ADAM), en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero, el Palau de les Arts serà escenari d’un esdeveniment de caràcter benèfic. La recaptació íntegra de taquilla es destinarà enguany a l’Associació Espanyola Contra el Càncer, i congregarà algunes de les estrelles més importants del panorama de la dansa mundial. La gala arrancarà a les 19:30 hores.
La cinquena edició de la GALA VALÈNCIA SOM ART vol subratllar la seua aposta per l’excel·lència del ballet i la dansa. Per això, esta vetlada disposa d’un planter de ballarins principals de grans companyies internacionals, que aglutina el millor del ballet i de la dansa en l’actualitat. Amb la direcció artística de Gema Casino Penalba i amb José Carlos Blanco i Fabrice Edelmannen la coordinació artística, l’espectacle consta d’onze peces d’estil predominantment clàssic i neoclàssic, i tindrà una duració aproximada de dos hores.
Encapçala el cartell Marianela Núñez, principal en The Royal Ballet, coneguda per la seua tècnica estàndard d’or i que es troba en un gran moment professional després de celebrar dos dècades en la formació britànica, considerada una de les cinc millors companyies del món. La ballarina argentina tancarà la primera part amb una creació especial sobre el tango Kicho, de Astor Piazzolla, en la qual comptarà amb Alejandro Parente, primer ballarí del Ballet Estable del Teatre Colón de l’Argentina. A més, posarà el colofó a l’espectacle amb el pas a dos del clàssic El corsari, amb Alexander Jones, principal en el Ballet de Zuric, com a partenaire.
Especialment emocionant és el retrobament de la valenciana Elisa Badenes, principal en Stuttgarter Ballett, amb el seu públic. Ella serà l’encarregada d’obrir l’espectacle amb el cèlebre pas a dos de Romeo i Julieta, de John Cranko, qui també firma el seu segon pas dos, Legende. En ambdós actuacions, comptarà amb Friedemann Vogel, també ballarí principal en Stuttgarter Ballett.
Maia Makhateli i Artur Shesterikov, principals del Het Nacionale Ballet d’Amsterdam, interpretaran el pas a dos d’El llac dels cignes(acte III), conegut popularment com a Cigne Negre, i en la segona part, oferiran el duo de Replay, amb coreografia de Ted Brandsen, director de la formació neerlandesa.
Procedents del Dresden Semperoper Ballett (Alemanya), el ballarí principal Jon Vallejo i la demisolista Tsarina Stahnke oferiran el pas a dos Four seasons, de David Dawson. L’intèrpret donostiarra repetix actuació amb el sol Come Again, de Goyo Montero. Ballarina principal en el Ballet Nice Méditerranée,Marlen Fuerte presenta un extracte de la coreografia Samsara, de Víctor Ullate, i una nova versió de la mítica peça “La mort del cigne”, per a la qual disposarà de música en directe, gràcies a la col·laboració especial de Salvador Bolón en el violoncel i Luisa Domingo a l’arpa. Per a arredonir el programa, un xicotet elenc del Theatre Ballet Moscow -Kristina Ryumshina, Mikhail Kirshin, Azamat Ishkin, Luke Hayward i Vilhelm Bjerser- oferirà la peça Transcription of color, del creador murcià Juanjo Arqués.